Kuumad ilmad korrutavad Pärnu üürikorterite hinnad kolmega

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike
Päike Foto: SCANPIX

LVM Kinnisvara maakler Ingmar Saksing ütles, et Pärnu südalinna ja rannarajooni hinnad tõusevad koos õhutemperatuuriga.

Saksingu sõnul on trendikas, et korteriomanikud kolivad suveks suvilasse ning üürivad oma kodu välja, ent samas on piisavalt ka professionaalseid üürileandjaid, kes korteri vaid selleks on soetanud.

Saksing tõi välja trendi, et mida pikemalt ette broneeritakse, seda pikemaks perioodiks korteri leiab, mis mõistagi tähendab ka soodsamat hinda. Tema sõnul on hetkel juba hiljavõitu hakata otsima korterit kuuks või kogu suveks. Paljud pikaajalised suvitajad broneerivad korteri juba eelmisel sügisel, kui pinnalt lahkuvad. Kuu kaupa üürijad leiavad veel pakkumisi kevadel.

Saksing tõi välja, et kuu kaupa üürides maksab rannarajoonis 2-3-toaline korter kuni 1500 eurot kuu, ent kui piirdutakse nädalaga, tuleb tasuda selle eest 1000 eurot. Need hinnad on muidugi ainult suvekuudel ning sõltuvad ka parasjagu toimuvatest suveüritustest. Talvisel perioodil on hinnad kolm-neli korda odavamad.

Saksingu sõnul on ka neid, kes otsustavad näiteks vaid nädalavahetuseks korterisse jääda, mis tähendab väljaminekut 60-120 eurot päev. Trendiks on, et tullakse koos perega, mistõttu otsitakse pigem suuremat korterit.

Ligikaudu pooled Pärnu suvekorteri üürnikud on välismaalased – eestlaste hulk on aasta-aastalt kasvanud. Samuti on Saksingu sõnul iseloomulik, et tuleb kliente Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles