Eesti tarkvarafirma Datel sisenes USA turule

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tarkvarafirma Datel sisenes USA turule.
Eesti tarkvarafirma Datel sisenes USA turule. Foto: SCANPIX

Eesti tarkvaratootja AS Datel võitis USAs Virginia osariigis paikneva Montgomery maakonnavalitsuse väljakuulutatud elektrooniliste kaardirakenduste loomise hanke, konkureerides edukalt 15 suuriigi ettevõttega. 

Dateli juhatuse esimehe Urmas Kõlli sõnul algas koostöö ameeriklastega eelmisel aastal.

«Võidetud hange laieneb tingimustele vastavalt ka teistele osariigi omavalitsustele ja avab seega Eestis toodetud kaardirakendustele 8,5-miljonilise elanikkonnaga turu,» ütles ta.

Datel asutas USA turu teenindamiseks tütarettevõtte Ovela LLC, kes vastutab suurriigis klienditeeninduse ja turunduse eest, arendustiim jätkab emaettevõttes Eestis

Esimese projekti sisu on muuta Montgomery maakonna elektrooniliste kaarditeenuste kasutamine kohalikele elanikele mugavamaks ja nende vajadustele vastavaks. Töö käigus asendatakse olemasolevad kaardirakendused uutega ja laiendatakse nende kasutusvõimalusi. Oluline on ka pilvetehnoloogia kasutamine – selle asemel, et osta serverid ja neisse midagi installeerida, saavad kliendid e-kirja teel veebiaadressi lingi, mille kaudu avaneb vajalik rakendus.

AS Datel on Eesti juhtivaid infotehnoloogiafirmasid, mille peamiseks tegevusvaldkonnaks on kõrget kvalifikatsiooni nõudvate infosüsteemide ja andmebaaside ehitamine. Ettevõtte käive oli 2012. aastal üle 6,5 miljoni euro.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles