Transiidikeskuse viie kuu konteinerikäive kasvas 8 protsenti

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transiidikeskus.
Transiidikeskus. Foto: Toomas Huik

Transiidikeskuse konteineriterminal käitles mais 20 451 TEU’d – mis on protsendi võrra enam kui mullu samal ajal. Viie kuu kokkuvõttes käitles ettevõte 105 116 TEU’d, mis on 8 protsenti rohkem kui aastas tagasi. 

Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee lausus, et lähiaja fookuses on TransRussia logistikamessil sõlmitud 20 eellepingu pööramine tegelikeks lepinguteks. «Messil müüsime sisuliselt oma uut, arendatavat terminali laiendust. Kui meil õnnestub pooled sõlmitud eellepingutest koostööks vormida, siis oleme väga rahul,» kommenteeris ta.

Samuti on vahepeal alanud tööd Rail Garantilt ostetud hoonestusõigusega terminali laienduse väljaarendamiseks.

Lähima viie aasta jooksul prognoosib ettevõte konteinerite käibes keskmiselt 10-prostendilist kasvu. Laidvee sõnutsi liigutakse graafikus, et tänavu jõutakse mahuni 260 000 TEUd, ülejärgmisel aastal 285 000 TEUni ja siis ületame juba 300 000 TEU piiri,” võttis Laidvee ettevõtte lähiaastate plaanid kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles