Vaata, millistes ettevõtetes on inimeste töö ja eraelu kõige paremini tasakaalus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colgate-Palmolive tooted.
Colgate-Palmolive tooted. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tööotsingumootor Indeed.com reastas 25 ettevõtet, kus inimeste töö ja eraelu on kõige paremini tasakaalus, kirjutab Forbes.

Nimekirja pääsemiseks pidi ettevõte koguma vähemalt 100 arvamust ning selles pidi töötama vähemalt 1000 töötajat. Nimekirjas on ettevõtteid väga erinevatelt elualadelt.

«Eriti just suveperioodil on töö ja eraelu tasakaal paljude inimeste mõtetes,» ütles Indeed.comi värbamisdirektor Mike Steinerd.«Kui mõnedel inimestel pole probleeme nädalavahetustel töömõtetest eemale saada, siis teistel on ka nädalavahetustel raskusi tööasjade ignoreerimisega. Töö ja eraelu tasakaalus olemine on aluseks sellele, et kirg töö vastu ei kustu ning tasakaal aitab luua ka parema üldise töökeskkonna ja –moraali. See omakorda tähendab õnnelikumaid töötajaid, kes on produktiivsemad ning tõenäoliselt tahavad ettevõttes töötada kauem.»

Edetabeli eesotsas on Colgate-Palmolive, mis on asutatud 1806ndal aastal ning kus praegu töötab enam kui 35 000 inimest. «Colgate-Palmolive endiste ja praeguste töötajate kommentaaridest selgus, et selle juhtkond seab töötajatele realistlike ootusi, arendab ajajuhtimise oskusi ning kommunikatsioon ettevõttes on selge. Lisaks pakub ettevõte mõningaid suurepäraseid boonuseid nagu paindlik tööaeg, võimalus teha kaugtööd ning lastehoidu,» rääkis Steinerd.  

Siin on mõned näited võimalustest, kuidas ettevõtted oma inimestest hoolivad:

  • Jälgitakse, et inimesed tõepoolest puhkaksid, mitte aga ei jätkaks töö tegemist puhkuse ajal. Sellest saavad inimesed vastavat väljaõpet, et puhkuse ajal üksteist asendada ning juhtide asi on jälgida, et kõik inimesed saaksid oma puhkust ka päriselt nautida.
  • Võimalus paindlikult oma tööaeg määrata.
  • Aidata töötajatel tõhusamalt töötada, et nad ei peaks tööd koju kaasa võtma ning saaksid vaba aega nautida tööasjadele mõtlemata.
  • Hoolitsemine selle eest, et töötajaid oleks piisavalt vältimaks inimeste ületöötamist.
  • Kohapealse lastehoiu pakkumine, et noored vanemad saaksid jätkata töötamist ka siis kui laps on väike.
  • Lisapuhkus lapsevanematele.
  • Soodustused nagu spordiklubi pääsmed, keemiline puhastus ettevõttes koha peale jm taolised teenused, mis inimeste elu lihtsamaks muudavad.
     

Nendes veerandsajas ettevõttes hoolitsetakse töötajate töö ja eraelu tasakaalu eest kõige paremini:

  1. Colgate-Palmolive
  2. Wegmans
  3. Goldwell Banker
  4. H&R Block
  5. Google
  6. Nokia
  7. Philips Electronics
  8. Johnson&Johnson
  9. The Walt Disney Company
  10. Prudential Financial
  11. YMCA
  12. GlaxoSmithKline
  13. Southwest Airlines
  14. Pfizer
  15. Motorola
  16. Intel
  17. Alltel
  18. Ford Motor Company
  19. Kaiser Permanente
  20. SAIC
  21. American Express
  22. Schneider Electric
  23. Nike
  24. Thomson Reuters
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles