Eesti Energia müüb Painküla koostootmisjaama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia müüb 2012. aastal Jõgeva külje alla rajatud koostootmisjaama, mis pidi lisaks elektrile tootma ka nüüdseks pankrotistunud rapsiõli tehase tarbeks soojus- ja külmaenergiat.
Eesti Energia müüb 2012. aastal Jõgeva külje alla rajatud koostootmisjaama, mis pidi lisaks elektrile tootma ka nüüdseks pankrotistunud rapsiõli tehase tarbeks soojus- ja külmaenergiat. Foto: Margus Ansu

Eesti Energia kulutas välja avaliku enampakkumise Jõgeva maakonnas, Painkülas asuva koostootmisjaama ja selle seadmete müügiks.

Eesti Energia müüb 2012. aastal Jõgeva külje alla rajatud koostootmisjaama, mis pidi lisaks elektrile tootma ka nüüdseks pankrotistunud rapsiõli tehase tarbeks soojus- ja külmaenergiat. Tehase uue omanikuga pidas Eesti Energia pikaajalisi läbirääkimisi, mille tulemusel selgus, et rapsiõli tehase uus omanik ei vaja õli tootmise protsessis planeeritud koguses külma- ega soojusenergiat. Seetõttu otsustas Eesti Energia projektist väljuda ja varad realiseerida.

E24 andmeil ei saanud Eesti Energia ja rapistehase uus omanik katlamaja hinna osas kokkuleppele.

Painkülas asuva koostootmisjaama investeeringu, sh rapsiõli tehase olemasoleva katlamaja aluse maa ja uue koostootmisjaama hoonestusõiguse maksumuseks oli Eesti Energia jaoks firma teatel ca 5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles