Harju maakohus kuulutas välja Koger Kinnisvara pankroti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Harju maakohus rahuldas reedel Koger Kinnisvara OÜ pankrotiavalduse ja kuulutas välja ettevõtte pankroti.

Kohus nimetas ettevõtte pankrotihalduriks Martin Krupi ja võlausaldajate esimese üldkoosolek toimub 18. juunil kell 13.30 Harju maakohtu Kentmanni kohtumajas, selgub kohtu määrusest.

Määrusele võib esitada määruskaebuse võlgnik või pankrotiavalduse esitanud võlausaldaja Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul alates määruse kättetoimetamisest, kuid mitte hiljem kui viie kuu möödumisel määruse tegemisest.

Kohtutäitur on mitmel korral enampakkumisel üritanud müüa müüa Koger Kinnisvara OÜ-le kuuluvat 2671-ruutmeetrist autoparklat aadressil Tartu maantee 84b, mis asub Fahle maja kõrval ja Sikupilli Prisma kaubanduskeskuse vastas.

Kinnistule on seatud 3,4 miljoni kroonine, 19,6 miljoni kroonine ja seitsme miljoni kroonine hüpoteek Swedbanki kasuks, mis kinnistu müügil kuuluvad kustutamisele.

Koger Kinnisvara ei ole esitanud majandusaasta aruannet eelmise ega üle-eelmise aasta kohta. Ettevõtte 2010. aasta käive oli 2,26 miljonit eurot ja puhaskahjum 381 368 eurot, omakapital oli 2010. aasta lõpul 3,62 miljoni euroga negatiivne.

Selle nädala kolmapäeval kuulutas Harju maakohus välja ka teise ärimees Andres Kogerile kuuluva ettevõtte Koger Projektijuhtimise AS-i pankroti.

Kohus tühistas Harju maakohtu 24. novembri 2011 määrusega kinnitatud Koger Projektijuhtimise AS-i saneerimiskava ja lõpetas saneerimismenetluse, ütles kohtu pressinõunik Kristina Ots siis BNS-ile.

Koger Projektijuhtimise 2011. aasta kahjum oli 11,79 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles