Euroopa Parlamendi ja Nõukogu toitumisalase teabe esitamise määruse kohaselt ei tohi enam märgistusel esitada lihtsalt naatriumisisaldust, vaid tootel peab olema kirjas soolasisaldus (sool = Na x 2,5), ning vajadusel tuleb lisada märge, et soolasisaldus tuleneb ainult loodusliku naatriumi olemasolust.
«Meie mure on selles, et see tekitab segadust teadlikes tarbijates, kes pakendit loevad ja sealt ootamatult tunduvalt suurema arvu leiavad,» ütles Potisepp. «Iseenesest tootes soolasisaldus ei muutu, lihtsalt uus märgistus on tarbijatele esialgu harjumatu,» lisas Potisepp.
Kuna toitumisalane teave on kohustuslik igale tootjale, siis puudutab soola märgistamine kõiki tooteid. Potiseppa sõnul muudab see praegust esitlemisviisi eriti järgmistes sektorites: lihatooted, valmistooted, pagaritooted, juustud ja juustutooted ning köögiviljakonservid.
Rakvere Lihakombinaat hakkas juba käesoleva aasta alguses oma pakendeid uute nõuetega vastavusse viima. «Kuna ettevõtte tootevalik on aga väga lai, võtab see aega,» tõdes Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke. «See on ka kulukas protsess, kuna eeldab kõikide pakendikujunduste ümbertegemist, mistõttu läheme uuele märgistusele üle järk-järgult ning vanade pakkematerjalide jääkide lõppemisel,» lisas Lõoke, kelle sõnul on nad juba kõik uute toodete pakendikujundused nõuetekohaselt märgistanud.
Naine selgitas, et tarbijale tähendab muudatus seda, et kõik tootes sisalduv naatrium on kokku arvutatud (seda tuleb nii soolast, fosfaatidest kui ka teistest lisanditest) ja selle põhjal arvutatakse välja soolasisaldus. «Tegelikkuses tähendab see, et näiteks neis toodetes, mis sisaldavad fosfaate, on kloriidide järgi arvutatav soolasisaldus praegu väiksem kui uue märgituse nõuetel arvutatav,» ütles Lõoke.