Mullas tuleks askeldada lakitud küüntega

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maniküür.
Maniküür. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kauni maniküüri säilitamine muutub eriti keerukaks kevadel, mil näpud koduaias mulda pistetakse. Cherie ilusalongi küünetehnik ja juuksur Argo Rohtla soovitab mullas askeldada lakitud küüntega, veelgi parem oleks maniküüri säilitamiseks kasutada kindaid.

«Tänapäeval on kaubanduskettides müügil kõikvõimalikke kindaid. Neile, kes armastavad kanda kummikindaid, soovitan alati nende alla panna õhukesed puuvillased aluskindad või kasutada voodriga kindaid,» rääkis Rohtla.

Juhul kui nahk kummikindaid ei talu, võiks Rohtla õpetuse järgi enne tööle asumist teha umbes kümmekond minutit endale nn rasvaseid kindaid. Selleks tuleb käed kokku hõõruda mõne loomse rasvaga või tugevalt niisutava kreemiga, mis tagab kaitse kätele paari tunni vältel.

Erilist tähelepanu nõuavad ka küüned. Selleks et hoida küünealused puhtana, tuleks sõrmed enne aias tööle asumist pista tahke seebi sisse. «Aiatöid soovitan teha lakitud küüntega, mis hoiab ära küünte kiire murdumise ja kaitseb küüneplaati. Seega: küünelakk ei ole ainult küünte kaunistamiseks, vaid ka kaitseks,» lisas Rohtla.

Iga paari päeva tagant võiks küüntele lisada ühe kihi lakki, et see püsiks peal vähemalt nädala. Kasutada tuleks nii alus- kui ka pealislakki ning võimalikult palju vältida küüsi kahjustava atsetooni kasutamist. Küünte koduse hoolduse puhul on esmatähtis soetada endale ka hea küüneviil, mis on sobivaim kui nn liivapaberiviil.

Kevadisi majapidamistöid armastavad naised teevad oma käsi pestes märjaks kümneid kordi – see ei ole Rohtla sõnul kätele hea. «Kontakt veega paisutab nahka, vähendab selle rasusust, niiskuse astet, muutes käed karedaks ja soomuseliseks. Enamik inimesi tunnetab seda muutust just talvel külmaga, kui ei kanta kindaid ega kaitsta käsi külma eest,» selgitas ta. Koduse kätehoolduse esimene abiline on naha niiskust ja elastsust hoidev kreem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles