Iittala ja Nuutajärvi klaasitehaste töölised lahkusid töökohtadelt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasikunstnik Oiva Toikka loodud linnud on Iittala üheks lipulaevaks.
Klaasikunstnik Oiva Toikka loodud linnud on Iittala üheks lipulaevaks. Foto: SCANPIX

Soome Fiskarsi kontserni kuuluvate Iittala ja Nuutajärvi klaasitehaste töölised lahkusid protesti märgiks töökohtadelt.

Kontserni tulevikuplaanid näevad ette Urjalas asuva Nuutajärvi tehas sulgemist ja enam kui 30 töökoha kaotamist, vahendas Kansan Uutiset.

Nuutajärvi tehas alustas tööd 1793. aastal ja see on spetsialiseerunud käsitööna valmistavatele kunstiteostele ja unikaalsetele esemetele.

Nuutajärvi tehases töötab 34 ja Iittala tehases 189 inimest.

Tehaste töölised lahkusid kell 13, töökohtadele naasevad nad homme pärastlõunal.

Fiskars teatas 11. aprillil, et plaanib koondada kontserni klaasitootmise aastal 2014 ühte kohta ehk siis Hämeenlinnas asuvasse Iittala tehasesse, kus see jätkuks uutes tööruumides.

Aprilli keskpaigas alanud läbirääkimised tööandjate ja töövõtjate vahel on Iittala tehase peausaldusmehe Timo Viitaneni sõnul näilised. Läbirääkimisi pole olnud, on üksnes vesteldud, lisas ta. «Töötajate ettepanekuid pole võetud tõsiselt.»

Iittala ja Nutajärvi töölisi esindab läbirääkimistel tööandjatega Soome Ametiühingute Keskliidu (SAK) tiiva alla kuuluv TEAM Tööstusvaldkonna ametiühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles