Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Valmissalatid käärivad ja hallitavad sageli enne säilivusaja lõppu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Valmissalat on kõige parem värskena.
Valmissalat on kõige parem värskena. Foto: Panther Media/Scanpix

Valmissalatite söömist peaksid piirama rasedad, lapsed ja vanurid, teatas Saksa tarbijakaitse organisatsioon Stiftung Warentest.

Stiftung Warentest uuris 19 valmissalatit. Nende seas oli kaks mahetoodet, mida soovitati iseäranis lastele, kirjutab Local. Salateid uuriti säilivusaja lõppemisega samal kuupäeval või päev varem. Uuriti, milline on hallituse või käärimise tase salatis.

Mitte ükski toode ei saanud hinnangut «väga hea» või «hea», kuid suurema osa salatite kvaliteediga võis enam-vähem rahule jääda.

Üheksa salati puhul oli salat rohkem käärinud või hallitanud kui lubatud. Selliste salatite söömine võib põhjustada tundlikele inimestele kõhuprobleeme.

Samas ei leitud jälgegi kolibakterist, salmonella või listeria bakterist.

Samuti ei sisaldanud salatid olulisel määral pestitsiide, vaid üks mahetoote pähe reklaamitud salat sisaldas pestitsiide lubatust rohkemal määral.

Tagasi üles