Kahjukindlustuse aprilli väljamaksed suurenesid aastaga 33,1 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Statistikaameti andmetel tegid kindlustusseltsid tänavu aprillis kahjukindlustusnõuete väljamakseid 13,8 miljoni euro ulatuses, mida on 33,1 protsenti enam kui mullu samal kuul ning 18,9 protsenti rohkem kui tänavu märtsis.

Kahjukindlustusmakseid kogusid kindlustusseltsid aprillis 20,9 miljonit eurot ehk 7,5 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Võrreldes tänavu märtsiga kasvas kogutud kahjukindlustusmaksete summa aprillis 4,7 protsenti.

Tänavu esimese nelja kuuga kogusid kindlustusseltsid kahjukindlustusmakseid 80,1 miljoni euro ulatuses ja tegid kahjukindlustusnõuete väljamakseid 49,6 miljoni euro ulatuses. Võrreldes mullu sama perioodiga on kahjukindlustuses väljamaksete summa suurenenud 16 protsenti ja kogutud kindlustusmaksete summa suurenenud 5,7 protsenti.

Elukindlustuse väljamakseid tegid kindlustusseltsid tänavu aprillis 4,2 miljoni euro ulatuses, mida on võrreldes eelmise aasta sama kuuga 30,1 protsenti enam, selgub statistikaameti andmetest. Võrreldes tänavu märtsiga kasvas elukindlustuse väljamaksete summa aprillis 52,3 protsenti.

Kindlustusseltsid kogusid aprillis elukindlustusmakseid kokku 5,6 miljonit eurot, mida on võrreldes eelmise aasta aprilliga 8,2 protsenti rohkem. Võrreldes tänavu märtsiga suurenes kogutud elukindlustusmaksete summa 6,5 protsenti.

Selle aasta esimese nelja kuuga tegid kindlustusseltsid elukindlustuses väljamakseid 13,7 miljoni euro ulatuses, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on väljamaksete summa suurenenud 2,5 protsenti. Elukindlustusmakseid kogusid kindlustusseltsid nelja kuuga 22,5 miljonit eurot, mida on mullu sama perioodiga võrreldes 11,3 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles