Vee-ettevõtete mootorikütuste ühishanke võitsid viis erinevat ettevõtet

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti vee-ettevõtete korraldatud rahvusvahelise mootorikütuste riigihanke võitsid AS Lukoil, Alexela Oil, Olerex, Euro Oil ja Krooning.

«Peamine ühishanke korraldamise põhjus oli majanduslik – vee-ettevõtted lootsid ühishankega saada võimalikult soodsat hinda,» ütles hankeprojekti juhtinud Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) ja ASi Matsalu Veevärk juhatuse esimees Hans Liibek. «EVELil oli ka hea kogemus varnast võtta – ligi 30 EVELi liikmesettevõtet tarbib täna mulluse eduka ühishankega ostetud soodsat elektrienergiat.»

Hans Liibeki sõnul annab mootorikütuste hulgiost vee-ettevõtetele võimaluse oma igapäevaseid kulusid madalamal hoida.

«Hanke tulemused olid vägagi rõõmustavad,» ütles EVELi tegevdirektor Vahur Tarkmees. «Hankes osalenud vee-ettevõtetel on järgneval kolmel aastal võimalik mootorikütuseid osta märkimisväärselt soodsamalt – soodustused bensiiniliitrilt ulatuvad 4,8 ja diislikütuse liitrilt 5,5 sendini. Kui võtta keskmiseks kütusemüüjate soodustuseks 5 senti, teeb see eeldatava kütusemüügi mahu pealt aastas ca 33 000 eurot! See on suur summa ja aitab pidurdada üha kasvavat survet veehinnatõusule.»

Ostetavaks mootorikütuseks on bensiinid 95 ja 98 ning nii suvine kui ka talvine diislikütus, edukas pakkuja pidi tagama kütusekaartide alusel arveldamise kütuse ja võimalusel ka kaupade ning teenuste eest. Ühishankega liitunud 22 vee-ettevõtete eeldatav aastane tarbitav mootorikütuste kogus on ca 750 000 liitrit, millest diislikütus moodustab kaks kolmandikku. «Lukoil võitis hanke üheksa vee-ettevõtte asukohas, Alexela Oil viie, Olerex nelja, Euro Oil ja Krooning kumbki ühe vee-ettevõtja asukohas,» rääkis Tarkmees.

«Kahel hankes osalenud vee-ettevõtte puhul tuli hange kahjuks nurjunuks tunnistada, kuna konkreetses osas pakkumuse esitanud kütusemüüjate pakkumus ei vastanud hankes nõutud tingimustele.»

Lepingu täitmine algab kohe pärast lepingute sõlmimist ja lepingud kehtivad 2016. aasta 30. juunini.

Hankes osalesid 22 ettevõtet: AS Matsalu Veevärk; AS Iivakivi; Paide Vesi AS; AS Kärdla Veevärk; Kohila Maja OÜ; AS Viljandi Veevärk; AS Rapla Vesi; OÜ Strantum; Haapsalu Veevärk AS; AS Kuressaare Veevärk; AS Põlva Vesi; Järve Biopuhastus OÜ; AS Saku Maja; Paldiski Linnahoolduse OÜ; AS Valga Vesi; OÜ Kose Vesi; AS Sillamäe Veevärk; AS Pärnu Vesi; Põltsamaa Varahalduse OÜ; Kadrina Soojus AS; AS Rakvere Vesi; OÜ Tapa Vesi.

Ühishanke volitatud esindajaks oli AS Matsalu Veevärk, projektijuhiks EVEL ning hanke läbiviimise teenust osutas Outsourcing Partner OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles