Miljardär Fridman hakab ajutiselt juhtima naftafirmat TNK-BP

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Fridman.
Mihhail Fridman. Foto: SCANPIX

Vene suuruselt kolmanda naftafirma TNK-BP tegevdirektoriks valiti ajutiselt miljardär Mihhail Fridman, kes kuulub ka firma omanikeringi.


Sellise otsuse langetas direktorite nõukogu, mida kontrollivad Briti naftakompanii BP ja Vene konsortsium AAR, kirjutab

Kommersant

.

AARi moodustavad Fridmanile kuuluv Alfa-Grupp, Leonard Blavatnikule kuuluv Access Industries ja Viktor Velselbergile kuuluv Renova.

Fridman, kes praegu täidab TNK-BP direktorite nõukogu esimehe ülesandeid, täidab tegevdirektori ülesandeid vaid 31. detsembrini 2009.

Järgmise aasta alguses hakkab naftakompanii tegevjuhiks inimene, kelle aktsionärid valivad välja kahe kandidaadi seast. Nendeks on Vene juhtiva kullatootja Poljus gold endine peadirektor Pavel Skitovitš ja naftafirma West Siberian Resources üks omanikke Maksim Barski.

Mõlemad mehed hakkavad TNK-BP tööle ka asepresidentidena.

Barski hakkab tegelema äritegevuse arengustrateegiatega, Skitovitši täpsemad tööülesanded pole praegu teada.

Naftakompanii TNK-BP on juba pool aastat olnud ilma tegevdirektorita . Robert Dudley pani ameti maha 1. detsembril 2008 konflikti tõttu British Petroleumi (BP) ja Vene aktsionäride vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles