Tee-ehitusfirma pankrot tabab valusalt partnereid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Eeva Kaun

Eelmisel nädalal jõudis kohtusse Eesti ühe suurema tee-ehitusfirma SMR Teed pankrotiavaldus. Tee-ehitaja võlad on tekitanud probleeme nüüd ka nende partneritele.

Pankrotiavalduse kohtusse viinud firma OÜ Erlekori esindaja Lembit Penbergi sõnul olevat SMR Teed neid lausa petnud, lubades näiteks eelmise aasta lõpus maksta tööde eest raha, mida nemad aga pole siiani kätte saanud, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Minule jäid nad võlgu 365 000 krooni ja võlgnikke on seal palju,» ütles Penberg.

Erlekor ostis endale liisingu abiga korraliku kopa, mis kokku maksis üle miljoni krooni. Nüüd, kui tööde eest raha pole saadud, on firmal endal rahaprobleemid, mille tulemusena võeti neilt kopp ära, kuigi makstud oli sellest juba ligi 700 000 krooni.

Teise pankrotiavalduse SMR Teede kohta esitanud OÜ Liikvatransi jurist Andres Aro tõi välja kolm põhjust, mis tee-ehitaja pankrotini viis.

«Esiteks ülemaailmne majanduskriis, teiseks töömahu oluline vähenemine, tellimuste vähenemine ja kolmas põhjus on juhatuse liikmete kirg rallispordi vastu,» loetles Aro. «Nad oleks võinud pankrotiavalduse esitada juba eelmise aasta suvel-sügisel. Nüüdseks on need võlad juba liiga suureks kasvanud.»

SMR Teede juhti ei olnud uudistesaatel võimalik tabada. Firma pankrotihaldur Eve Selberg suhtles Reporter.ee-ga ainult meilitsi. Tema sõnul ei jää neil 47 inimesel, kes töö kaotasid, üle midagi muud, kui lihtsalt end töötuna arvele võtta.

Firmal on 368 võlausaldajat ning võlgnevusi peaaegu kaheksakümmend miljonit krooni, teatas uudistesaade.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles