Peter Ingman lubab Eestisse investeerimist jätkata

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Peter Ingman.
Jan Peter Ingman. Foto: Margus Ansu

Ingman Groupi üks omanikest Peter Ingman, kes 2011. aastal müüs maha oma jäätiseäri, lubab lisaks hiljuti soetatud osalusele Trigon Dairy Farmingus jätkata Eesti ettevõtetesse raha paigutamist.

«Kindlasti ei,» vastas Ingman E24 küsimusele, kas eile teatavaks tehtud Trigoni tehinguga on Eestisse investeerimisega lõpp. Ärimehe sõnul on siiani olnud peamiseks probleemiks, et pole olnud piisavalt suurt ettevõtet, mida omandada, kuid nüüd tundub, et see hakkab muutuma.

Ingman ei soovinud täpsustada, kas tal on juba läbirääkimised käimas või mis sektori firmasid ta vaatab. Küll sõnas ta, et investeeringu suurus ei ole tema jaoks oluline, kuna «kui on hea investeering, leiab alati partneri,» kellega koos raha paigutada.

Trigon Dairy Farmingus 21-protsendilise osaluse ostu kohta sõnas Ingman, et kindlasti ei ole plaan hakata looma uut piimaimpeeriumi, mida Ingman Group Soomes juba teinud ning maha müünud on. «Nüüd teeme midagi uut,» sõnas ta.

Ärimehe sõnul ei oska ta öelda, kuhu TDF tulevikus liikumas on, kuid on võimalik, et lisaks piimatootmisele hakatakse tegelema ka piima töötlemisega. Millal see juhtuda võiks või mis tooteid valmistama hakata tahetakse, on veel lahtine.

Trigoni juht Joakim Helenius märkis tehingut tutvustaval pressiüritusel täna, et näeb piimatootmises Eestis suurt tulevikku. Ainuke probleem on tema sõnul praegu see, et piimatöötlemine on väga ebaefektiivne, mistõttu saavad Eesti firmad toorpiima eksportida naaberriikidest madalama hinnaga.

Tulevikus peaks see olukord Heleniuse sõnutsi muutuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles