P&G kutsus erru läinud tegevjuhi tagasi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
P&G tegevjuht A.G. Lafley 2010. aastal maailma ärifoorumil esinemas.
P&G tegevjuht A.G. Lafley 2010. aastal maailma ärifoorumil esinemas. Foto: SCANPIX

Maailma suurim tarbekaupade tootja Procter & Gamble teatas eile hilisõhtul, et asendas tegevjuhi Robert McDonald’si tema eelkäija, neli aastat tagasi erru läinud A.G. Lafley’ga.

Juhivahetus toimus koheselt, mis näitab, et ettevõttel on vaja kasvatada käivet märkimisväärselt kiiremini ning kiirendada ka uute toodete turuletoomist, kirjutab The Wall Street Journal.

A.G. Lafley, kes oli P&G tegevjuht alates 2000. aasta juunist kuni 2009. aasta suveni, juhtimise all domineeris ettevõte globaalsel tarbekaupade turul, kuid nüüd on konkurentidele eesotsas Unileveriga turuosa kaotamas. McDonalds on olnud nõukogu ja aktsionäride surve all juba terve aasta.

Lafley’le, kes saab juunis 66 aastaseks helistati palvega tegevjuhi koht vastu võtta vaid paar päeva tagasi. Ta ütles, et jääb ametikohale nii kaua kui vaja selleks, et ettevõtte tulemused hakkavad paranema.

«Nad helistasid, töö on vaja teha ning ma nõustusin koheselt,» ütles Lafley majanduslehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles