G8 vastased kaardistavad rünnatavaid sihtmärke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oligarhide raha lipsab sanktsioonide eest Londonisse.
Oligarhide raha lipsab sanktsioonide eest Londonisse. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Juunis Londonis toimuvat G8 tippkohtumist silmas pidades on antikapitalistlik rühmitus Stop G8 võtnud sihikule sealsed riskifondid, erapangad ja haldusfirmad.

Rühmitus on avalikustanud internetis «tegevuskaardi», milles tuuakse esile «West Endi võimukandjate peidikud».

Potentsiaalsed protestijad on varustatud finantsasutuste, samuti aga relva-, kaevandus- ja meediafirmade nimede ja aadressidega.

Lisaks sellele on Stop G8 kaardistanud ka eksklusiivsed ööklubid, ostukeskused ja restoranid – mis lahterduvad kategooriasse «rikaste urkad».

Protestijatel palutakse asuda tegudele 11. juunil ehk nädal enne G8 liidrite kohtumist Põhja-Iirimaal.

17 kaardistatud riskifondi hulka kuuluvad näiteks Man Group, Brevan Howard, Paulson, Odey Asset Management, Lansdowne Partners ja BlueBay.

Stop G8 paneb fondidele eriliselt süüks insaiderlust, kasu lõikamist finantskriisist ning riigifirmade langusele panustamist.

Riskifondid ütlesid Financial Timesile, et valmistuvad ühiselt protestideks ning on pöördunud abisaamiseks politsei poole.

Ühe juhtiva töötaja sõnutsi on kaalutud võimalusi suunata töötajad 11. juunil teistesse kontoritesse.

Üks võimalus oleks ka paluda töötajatel «mitte riietuda [tööle tulekuks ja kojuminekuks] riskifondihalduri stiilis».

Politsei sõnutsi toimub nende ja Stop G8 vahel parasjagu «dialoog», kuid protestijate hulka ei oska korravalvurid veel prognoosida.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles