Praegu on parim aeg proovida oma toidulauda rikastada põnevate umbrohutoitudega. Taimetark Kristi Lehtla pakub Tarbija24 lugejatele välja põdrakanepipesto retsepti.
Taimetark soovitab: põdrakanepipesto
Retsept:
| 3 dl purustatud põdrakanepit (võib lisada ka pistut naati, vesiheina või hanemaltsa) |
|
| 2 küüslauguküünt (varakevadel vib asendada küüslaugupealsete või karulauguga) |
|
| 50 g seedermänni, kõrvitsa või päevalille seemneid (võib panna ka kõiki pisut) |
|
| 1,5 dl oliiviõli |
|
| Maitse järgi soola |
|
| 1 dl riivitud Parmesani juustu või muud sarnast kõva laabijuustu |
|
| Soovi korral võib lisada sidrunimahla |
|
Peenesta põdrakanep ja soovi korral muud lisatavad ürdid. Lisa küüslauk ja männiseemned, töötle ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval õli ning riivitud juust. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Säilita pestot külmkapis väikeses klaaspurgis, pind oliiviõlikihiga kaetud. Võid pestot ka külmutada jääkuubikurestis või pisikestes õhukindla sulguriga kilekotikestes.