Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Taimetark soovitab: põdrakanepipesto

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
TRT02: PÕDRAKANEP :URVASTE VALD, EESTI, 08JUL08-  
Pildil põdrakanep.
sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
TRT02: PÕDRAKANEP :URVASTE VALD, EESTI, 08JUL08- Pildil põdrakanep. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Praegu on parim aeg proovida oma toidulauda rikastada põnevate umbrohutoitudega. Taimetark Kristi Lehtla pakub Tarbija24 lugejatele välja põdrakanepipesto retsepti.

Retsept:

 

3 dl purustatud põdrakanepit (võib lisada ka pistut naati, vesiheina või hanemaltsa)

 

 

2 küüslauguküünt (varakevadel vib asendada küüslaugupealsete või karulauguga)

 

 

50 g seedermänni, kõrvitsa või päevalille seemneid (võib panna ka kõiki pisut)

 

 

1,5 dl oliiviõli

 

 

Maitse järgi soola

 

 

1 dl riivitud Parmesani juustu või muud sarnast kõva laabijuustu

 

 

Soovi korral võib lisada sidrunimahla

 

Peenesta põdrakanep ja soovi korral muud lisatavad ürdid. Lisa küüslauk ja männiseemned, töötle ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval õli ning riivitud juust. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Säilita pestot külmkapis väikeses klaaspurgis, pind oliiviõlikihiga kaetud. Võid pestot ka külmutada jääkuubikurestis või pisikestes õhukindla sulguriga kilekotikestes.

Tagasi üles