SAP palkab sadu autiste tarkvaratestijateks ja programmeerijateks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAPi kaastegevjuht Bill McDermott.
SAPi kaastegevjuht Bill McDermott. Foto: Mashkov Yuri/ITAR-TASS

Saksa tehnoloogiafirma SAP teatas täna, et tahab palgata sadu autistlikke inimesi tarkvaratestijateks ja programmeerijateks. Nii otsitakse inimesi, kes mõtlevad teistest erinevalt.

SAPi heaks töötab maailmas 65 000 inimest ning 2020. aastaks loodab ettevõte, et üks protsent neist on autistid. Ekspertide hinnangul moodustavad autistid maailma rahvastikust samuti umbes ühe protsendi, vahendas The Local.

Värbamisega alustatakse Saksamaal, USAs ja Kanadas sel aastal ja seda viiakse läbi koos taanlastest spetsialistidega, kes aitavad otsida tööd autistidele, kelle intelligentsus ei ole vähenenud.

SAPi personalijuht Luisa Delgado põhjendas otsust sellega, et autistid sobivad tarkvara testima ja programmeerima, kuna nad mõtlevad teistmoodi. Segameeskonnad aitavad loodetavasti kaasa produktiivsuse kasvule ja tõstavad tarbijate rahulolu.

SAP loodab ka, et see värbamisskeem aitab neil üles leida eriti andekaid inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles