Saabi eksjuht võeti maksukuritegudes kahtlustatavana vahi alla

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab.
Saab. Foto: SCANPIX

Rootsi pankrotistunud autotootja Saabi eksjuht Jan Åke Jonsson ning kaks teist isikut võeti kohaliku politsei poolt vahi alla kahtlustatavana maksukuritegudes.

Vänersborgi maakohus Lääne-Rootsi ütles uudisteagentuurile TT teisipäeval, et Jonssonit ja kahte teist isikut kahtlustatakse tõsistes maksukuritegudes, vahendab The Local. Kõigile kolmele on määratud kaitsja.

Uurimise all on kolmiku osalus maksuametnike töö takistamisel Saabi uurimisel 2010. ja 2011. aastal. Maksimumkaristus, mis kolmikut ootab, on neli aastat vanglas.

Mainitud aastatel oli Saab Hollandi autotootja Spkyeri omandis ning see periood oli ettevõtte jaoks ka kõige raskem – firma ei suutnud täita müügieesmärke ega saavutada soovitud majandustulemusi. Firma pankrotistus 2011. Aasta detsembris.

Asjaga kursis olevad allikad on TT-le väitnud, et uurimine puudutab ka Saabi töötajatele palga tasumist maksudest kõrvale hoides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles