Dreamlinerid võivad taas lennata

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dreamlinerid võivad taas lennata.
Dreamlinerid võivad taas lennata. Foto: SCANPIX

Boeingu uusimad lennukid - 787 Dreamlinerid - võivad tänasest taas õhku tõusta, olles jõudnud akuprobleemile ametnikke rahuldavale lahenduseni.

Esimese lennu peaks täna kell 11 kohaliku aja järgi tegema United Airlines Houstonis Chicagosse, kirjutab CNN.

Samas jääb õhku küsimus, kui ohutu Dreamlineriga lennata on. Sõltumatu lennuohutuse sihtasutuse presidendi Kevin Hiatti sõnul vägagi, kuna USA föderaalne lennuamet FAA oli 787 maale jättes üliettevaatlik.

Samas võib reisijaid lennukitüübi ohutuses veenda üritamine raskeks muutuda ning iga väiksemagi probleemi esilekerkimine suurendab hirme veelgi.

Wall Street Journali ajakirjanike nähtud dokumentide kohaselt tuvastati enne jaanuaris põlema süttinud akusid 15 kuu jooksul terve hulga probleeme, mil polnud akudega mingit pistmist ning mis põhjustasid lendude tühistamisi ja hilinemisi.

Samas anti samades paberites lennuki usaldusväärsuse protsendiks 97,7, mis on võrreldav Boeingu ühe usaldusväärseima lennukitüübi 777-ga.

Raporti kohaselt tabasid Dreamlinereid kõige sagedamini probleemid enne õhkutõusu ning nende likvideerimine võttis keskmiselt rohkem aega, kui ükskõik millisel teisel lennuperioodil tekkinud väiksemad probleemid.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles