Hulkuvate kassidega hädas inimesed on sunnitud püünispuure laenutama

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Ardi Truija

Tartus on Tammelinna inimesed hädas hulkuvate kassidega, kelle tarbeks on valmistatud ka ise püünispuure. Püünispuuri laenutatakse ka loomade varjupaigast, kuhu kassid hiljem tuuakse. Varjupaik palub loomi koduaedades hoida.

Tartu koduta loomade varjupaiga kinnitusel on Tammelinnas mitmeid inimesi, kes on häiritud võõrastest kassidest oma territooriumil. Varjupaik paneb inimestele südamele – koerte ja kasside pidamise eeskiri sätestab ühemõtteliselt, et lemmikloomi võib pidada omanikule kuulvas või tema valduses olevas ruumis nii, et oleks takistatud looma väljapääsemine. Samuti ei tohi lemmikloom häirida teiste isikute rahu.

Kui näiteks kass kraabib segi vastkülvatud peenrad ja reostab lapsevankrit või õueehitisi, siis on naabril õigus olla häiritud, kirjutab varjupaik oma Facebooki leheküljel.

On kodanikke, kes on endale ise püünispuuri valmistanud ja toimetavad kasse varjupaika. See ei ole varjupaiga kinnitusel keelatud tegevus. Samuti laenutab varjupaik vajadusel ise püünispuuri, millega kasse varjupaika tuuakse. Varjupaigas töötab kolm kassitalitajat, kes hindavad kasside tervislikku seisundit. Võib juhtuda, et haiguse või vigastuse käes vaevlev loom pannakse magama. Samuti võib see juhtuda, kui töötajatel ei ole võimalik metsiku kassiga tegeleda.

Seega peaksid tartlased oma kasside suhtes tähelepanelikumad olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles