Mis on suurimad segajad kontoris? Lärmakad kolleegid ja lähedal istuv ülemus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ei taha istuda nende ligiduses, kes telefoniga valjult räägivad.
Inimesed ei taha istuda nende ligiduses, kes telefoniga valjult räägivad. Foto: SCANPIX

Kui otsida suurimaid nn kontorisegajaid, siis selgub, et nendeks on lärmakad kolleegid, vahendab CareerBuilder Ask.com`i tehtud uuringut. Kolmandik inimestest aga on nõus tegema mida iganes, et mitte istuda ülemuse läheduses. 

Uuringust nähtus, et lausa 61 protsenti töötajatest ütlesid, et just lobisevad ja lärmakad kolleegid on number üks põhjus, miks nad oma asjadega valmis ei saa. 40 protsenti küsitletutest kurtis, et väga segavad ka improviseeritud koosolekud ehk et kui töökaaslased pidevalt midagi küsivad või nõu soovivad pidada.

Uuringus küsitleti 2060 inimest. Lisaks nendele järeldustele tuli uuringust veel välja, et:

  • Enamik vastajatest eelistas töötada üksi, et saavutada maksimaalne tööalane produktiivsus. Tõsi, meeskonnaga suhtlemist nimetati samuti oluliseks.
  • Töökoha eelistused (suletud või avatud kontor) sõltusid vanusest, soost ja elustiilist. Nooremad eelistasid avatud kontorit, meestele meeldis rohkem «kuubikutesüsteem».
  • Mõned töötajad on nõus tegema mida iganes, et vältida oma ülemust. Enam kui kolmandik töötajatest ütles, et nad tegelevad pigem ebameeldivate tegevustega kui istuvad oma ülemuse läheduses. Ei taheta istuda ka nende läheduses, kes oma laua taga söövad ja kõvahäälseid telefonikõnesid peavad.
  • Kodus töötamist ka ei taheta – kuigi kurdeti kõvahäälsete kolleegide üle, eelistavad inimesed kontoristöötamist kodukontorile. 63 protsenti küsitletutest eelistaksid kodule kontoris töötamist ja vaid 29 protsenti eelistaksid kodu.
  • Vähem koosolekuid, palun! Ligi neljandik küsitletutest ütlesid, et nad on väsinud koosolekutest ja tunnistasid, et veedavad seal niipalju aega, et see segab juba töö tegemist.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles