Müügimeister Dustin Hillis: su mõistus pole su sõber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dustin Hillis.
Dustin Hillis. Foto: Laura Oks

Southwestern Consultingu koolitaja Dustin Hillis rääkis täna Viru hotelli konverentsikeskuses toimunud koolitusel, kuidas enese motiveerimisel oma mõistusele loota ei tasu, kuna see pole inimese sõber.

«Mõistus ei ole sinu sõber. Mõistus pole selleks, et sind edukaks teha. Mõistus on selleks, et meid kaitsta. Et meid mugavaks teha,» rääkis maailmas sadu koolitusi andnud tudengeid müügitööks värbava Southwesterni haru koolitaja Hillis. Selleks, et edukaks saada, tuleb viimase sõnul seega oma mugavustsoonist välja astuda, missest, et aju samal ajal «ei» ütleb.

Hillise jagatud nõuannete kohaselt peaks edukaks saada tahtev indiviid mõtlema selle peale, milline ta tulevikus olla tahab ning seejärel hakkama juba täna ka niiviisi käituma. «Kui sa sureksid, siis kuidas sa tahaksid, et inimesed sind su matustel kirjeldaksid?» küsis ta, tunnistades, et päring on ehk veidi morbiidne, ent kannab endas selget sõnumit.

Koolitaja sõnul on väga tähtsad sõnad, mida inimene endale ja teistele räägib. Tema nägemuse kohaselt peaks juba hommikul hakkama inimene endale positiivseid sõnumeid edastama. «Vasaku jalaga voodist tõusmine on otsus,» märkis ta, paludes saali kogunenud kümnetel kuulajatel panna enda jaoks kirja positiivsed ütlused, mida duši all, hambaid pestes, tööle sõites või kõndides, kliendilt eitava vastuse saades endale kordama peaks, et motivatsioon ei langeks.

Ta tõi näiteks oma kolleegi, kes pärast igat negatiivset vastust kontoris ülikonnas mitu lõuatõmmet tegi, korrutades endale, et «iga eitav vastus teeb mind tugevamaks.»

Hillis toonitas, et keegi ei tohiks jääda kuulama tema õla peal istuvad nähtamatut meest «Härra Keskpärasust», kes üritab inimesele sisestada, et too ei peaks palju tööd tegema ega vaeva nägema. «Otsusta, kas programmeerid end ise või lased teistel seda teha,» kuulutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles