Rootsi meedia teatel on Stora Enso võltsinud raamatupidamisandmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Enso paberivabrik
Stora Enso paberivabrik Foto: SCANPIX

Rootsi televisiooni neljapäevaõhtuses saates esitati Stora Enso endise pearaamatupidaja Gerard Goodwini tunnistuste põhjal väide, et metsatööstuskontsern Stora Enso on sihiteadlikult moonutanud raamatupidamisandmeid, et tagada dividendide maksmine.

2000. aastal tegi Stora Enso Consolidated Paperiga ebaõnnestunud tehingu, mis tõi firmale suure kahjumi. Kahjumi tõttu ei oleks firma saanud mitu aastat dividende maksta. Dvidendide maksmise tagamiseks, otsustas juhatus raamatupidamisandmeid võltsida.

Goodwin koondati Stora Ensost 2010. aastal ja ta suri sel kevadel ootamatult 52-aastasena.

Stora Enso avalike suhete juht Lauri Peltola ütles Kauppalehtile, et Goodwini süüdistusi on arutatud 2011. aastal aktsionäride koosolekul.

Stora Enso tegevjuht Jouko Karvinen ütles Rootsi televisioonile, et firma on uurinud Goodwini süüdistusi erapooletute konsultantide abil ja loovutanud nende ülevaate finantsjärelevalvele, mis keeldub selle olemasolu tunnistamast ja kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles