LHV Group omandas enamusosaluse Snoras Liisingus

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV panga logo.
LHV panga logo. Foto: LHV pank

LHV Group omandas eile 50 protsenti pluss ühe aktsia Leedu liisingfirmas Snoras Liising. Koos LHVga omandas ülejäänud osaluse Leedu investeerimisfirma RAZFin.

Snoras Liising pakub Leedus järelmaksu, väikelaene ja liisingut. Snoras Liisingu laenuportfelli suuruseks on ligikaudu 20 miljonit eurot. Snoras Liisingu laenuportfelli hakkab finantseerima LHV Pank.

«Oleme pikalt otsinud laienemisvõimalusi Baltikumi suunal, kuid seda koos usaldusväärsete partnerite ja mõistlikus suuruses äriga,» ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. «Snoras Liisingu puhul on tegemist laenuportfelliga, mis moodustab 6 protsenti LHV Panga bilansimahust. See on just paras suurus, kust alustada.»

RAZFin on Leedu kapitalil põhinev investeerimisfirma, mis kuulub kaheteistkümnele Leedu investorile, kellest suurimad on Alvydas Žabolis ja Augustinas Rakauskas.

«Alvydas Žabolis on varem juhtinud Leedu suurimat väärtpaberite maaklerfirmat, mille kaudu on LHV-l tekkinud temaga aastatepikkune hea kontakt,» lisas Kilu. «Usume, et koos kohalike partneritega suudame Snoras Liisingust kasvatada teistele liisingfirmadele arvestatavat konkurentsi pakkuva ettevõtte Leedus.»

Tehingu peab heaks kiitma konkurentsiamet. Lõplikult võiks tehing jõustuda paari kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles