Elektrimüük vähenes 7,9 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Energia müüs 2009. aasta aprillis Eestis kokku 570 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 7,9 protsendi võrra vähem kui 2008. aasta aprillis.


Elektrimüügi langust kodumaisel turul pehmendas mullusega võrreldes 1,1 kraadi võrra madalam aprillikuu välistemperatuur. Ilmastiku mõju välja jättes vähenes Eesti Energia elektrimüük Eestis ligi kümne protsendi võrra. Elektrimüügi languse põhjusteks on üldine majanduslangus ja tootmismahtude vähenemine.

2009. aasta aprillis müüs Eesti Energia äriklientidele 364 GWh elektrienergiat, mis on 13,1 protsendi võrra vähem kui mullu samal kuul. Eesti Energia müük koduklientidele tõusis aprillis 1,7 protsendi võrra ning kokku müüdi 2009. aasta aprillis eratarbijatele 134 GWh elektrit. Müük võrguettevõtjatele moodustas 72 GWh, tõustes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 5,8 protsenti.

Eesti Energia aprillikuu keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 507 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 539 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük 2009. aasta aprillis oli kokku 110 GWh, mis on vaatamata külmemale ilmale 43 GWh võrra vähem kui mullu samal kuul. Viimastel kuudel on soojusenergia müüki negatiivselt mõjutanud Eesti Energiale mittekuuluva soojusenergia tootja lisandumine Tallinna soojusturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles