Soomlased ostavad Eestist üha enam maiustusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi kommid.
Kalevi kommid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Pärast kahe aasta eest kehtestatud magusamaksu on Soomes maiustuste tarbimine mõnevõrra vähenenud, kuid Eesti jaemüüja Rimi, kelle pood asub sadama lähedal, tunnetab, et lisaks alkoholile ostavad soomlased üha rohkem kaasa ka magusat.

Soomlaste kulutused Eestis on tõusnud ning üha rohkem ostetakse siit lisaks alkoholile kaasa ka maiustusi; kõige rohkem on seda tunda Norde Centrumi Rimi kaupluses, vahendab ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Selle kaupluse magusatoodete müük ehk maiustused ja kommid on mõnest teisest Tallinna kauplusest 50 protsenti suuremad – me näeme, et turist võtab siit kaasa päris suure hulga maiustusi,» selgitas Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Eesti kommitootja Kalev on viimasel kahel aastal oma tootmismahte jõuliselt kasvatanud, kuid enamik toodangust tarbitakse kodumaal, ütles Kalevi müügidirektor Janno Kurg.

«Soome turistile on meie Kalevi tooted väga meelepärased,» lisas Katrin Bats ja märkis, et Norde Rimi kaupluse maiustuste müügis on Kalevi toodete müük neli korda suurem kui Fazeri toodete omast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles