Pariis ja Berliin plaanivad noorte töötuse vastu «uut kurssi»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias on noorte tööpuudus juba 55 protsenti ning meeleavaldusi toimub pidevalt.
Hispaanias on noorte tööpuudus juba 55 protsenti ning meeleavaldusi toimub pidevalt. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaa ja Prantsusmaa plaanivad käivitada mais «Euroopa uue kursi» võitluseks noorte töötuse vastu, mis on tõusnud mitmes riigis üle 50 protsendi.

Uue algatusega kasutatakse Euroopa Investeerimispanga (EIB) miljarditesse eurodesse ulatuvaid laene haridus- ja koolitusprogrammideks ning noortele uute töökohtade loomiseks, kirjutas päevaleht Rheinische Post.

Uut plaani tutvustavad 28. mail Pariisis Prantsuse tööminister Michel Sapin, Saksa tööminister Ursula von der Leyen ja rida suurfirmasid. EIB ning Saksa-Ameerika investori ja filantroobi Nicolas Berggrueni korraldataval üritusel osalevad ka Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble ja Prantsuse rahandusminister Pierre Moscovici.

«Uus kurss» viitab USA presidendi Franklin D. Roosevelti majanduse taastamise plaanile 1920.-30. aastate suure majanduskriisi järel.

Plaan kasutab ära Euroopa Liidu kuue miljardi euro suurust algatust võitluseks noorte töötuse vastu. Raha kasutatakse tagatisena kuni kümme korda suuremate laenude hankimiseks.

«On täiesti mõeldav siduda firmade krediiditingimused töökohtade loomise ja koolitusvõimalustega,» ütles EIB president Werner Hoyer ajalehele. Hoyeri sõnul võiks Euroopa lõunaosale laiendada Saksa süsteemi, mis ühendab akadeemilise hariduse väljaõppega töökohtadel, samuti võiks mitteakadeemilisele koolitusele laiendada Erasmuse ülikoolide vahetusprogrammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles