Euroopa Patendiamet väljastas tšillipiprale patendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Patendiamet väljastas tšillipiprale patendi.
Euroopa Patendiamet väljastas tšillipiprale patendi. Foto: SCANPIX

Euroopa Patendiamet (EPA) väljastas sel kolmapäeval patendi traditsiooniliselt kultiveeritud tšillitaimele, mis on tavaliste kahjurite vastu resistentne.

Šveitsi firma Syngenta taotletud patent katab nii tšillitaime, selle seemned ja viljad ning väidab, et selle kasvatamine ja hilisem viljade korjamine on kõik leiutise osa, vahendab Das Süddeutsche.

Patent väljastati vaatamata Euroopa Parlamendi ja Saksa Riigipäeva üleskutsele lõpetada taimede ja seemntete patendeerimine. Praeguseks on EPA väljastanud sarnaseid patente 80 kuni 100.

Patendeerimisvastase liikumise No Patents For Seeds! (mitte ühtegi patenti seemnetele) esindaja Christoph Then märkis EUBusinessile, et see on järjekordne märk, et EPA on kontrolli alt väljas. Tema sõnul saaks poliitilise tahte korral sellistele patendeerimistele lõpu peale teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles