Enroni juht võib saada lühema vanglakaristuse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Skilling (vasakul).
Jeff Skilling (vasakul). Foto: SCANPIX

USA ühe suurema pettuse läbi viinud Enroni juht Jeffrey Skilling võib saada 10 aastat lühema vanglakaristuse, kui on nõus loobuma on seniste kohtuotsuste edasikaebamise.

Algselt määrati 2006. aasta detsembrist vanglas istuvale Skillingule 24-aastane vanglakaristus, kuid seda võidakse nüüd kümne aasta võrra vähendada, kirjutab BBC.

Skillinug kaitsja ning prokuröride vahel saavutatud kokkuleppe kohaselt jagatakse mehe erakontodelt kinnipeetud 40 miljonit dollarit Enroni skandaalis kahju saanud inimestele. Mäletatavasti kaotasid tuhanded Enroni töötajad töö ja säästud.

Skilling töötas Enronis 20 aastat, kuid juhi kohustusi täitis vaid kuus kuud, lahkudes ettevõttest neli kuud enne selle pankrotti. Houstoni vandekohtunikud mõistsid mehe 2006. aasta mais süüdi 19 pettusejuhtumis, sisetehingute tegemises ja audiitoritele valetamises. Kohus mõistis süüdi ka Skillingu eelkäija Kenneth Lay, kes suri 2006. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles