Leht: Bauhof kriminaaluurimise all

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bauhof.
Bauhof. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehitus- ja aiakaupade jaemüüja Bauhof on kriminaaluurimise all, sest sundis hankelepingutes partnereid enesele kõige odavamalt kaupa müüma. Firma kaitsja lükkab süüdistuse ümber.

Prokuratuur alustas 2010. aasta kevadel toona Ehitus Service OÜ nime kandnud Bauhof Group ASi hankelepingute uurimiseks kriminaalmenetluse, kirjutab Äripäev. Lepingud, mida uuritakse, on niisiis sõlmitud kolm ja enam aastat tagasi, kuid kriminaalmenetlus kestab siiani.

Äripäevale jutustas oma loo Bauhofi endine hankija, kes samuti uurimise alla sattus.

Hankija sõlmis toonase Ehitus Service’iga lepingu 2010. aastal. Nimetagem Ehitus Service’it edaspidi tema praeguse nimega Bauhof. Lepingus olid karmid ja hankija sõnul erakordsed tingimused, mis kohustasid hankijat müüma oma kaupa kõige odavamalt Bau­hofile. Piiratud oli ka hankija vabadus isiklikus jaemüügikanalis vabalt toimetada.

«Olen Bauhof Groupi lepinguline esindaja. Kahjuks ei saa me Teie küsimusi kommenteerida,» oli kõik, mida Bauhofi esindava Varuli büroo advokaat Triinu Kinkar Äripäevale kommentaariks ütles. 

Sama advokaat teatas pärast loo ilmumist E24s, et Bauhof ei ole uurimise all. «Antud juhtum on lõpetatud ning Bauhof ei ole sundinud kunagi kedagi odavamalt või kallimalt müüma.»

Loe pikemalt ajalehest Äripäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles