Hugh Hefneri rajatud Playboy Enterprises pandi müüki

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugh Hefner
Hugh Hefner Foto: AP / Scanpix

Aastal 1953 Hugh Hefneri loodud Playboy Enterprises on pandud müüki, kirjutas ajaleht New York Post.


Media Inki kogutud andmete järgi maksab täiskasvanutele meelelahutust pakkuv Playboy 300 miljoni dollarit. Firma turuväärtus on aga vaid 90 miljonit dollarit.

New York Posti kinnitusel on Playboy üks maailma tuntuimatest kaubamärkidest. Firmal on aga raskusi, kuna internetiajastul ei kogu ajakiri enam nii palju lugejaid kui varem.

83-aastane Hugh Hefner on tunnistanud, et firma viimine börsile oli viga.

Playboy rajajale kuulub praeguse seisuga umbes 70 protsenti aktsiatest, kümne protsendi omanik on Wells Capital ja suuruselt kolmas omanik on Fidelity 7 protsendiga.

Firma on olnud tugeva majandusliku surve all ja on kärpinud karmilt kulusid.

Playboy esimese kvartali kahjum ulatus 13,7 miljoni dollarini, võrreldes 4,2 miljoni suuruse kahjumiga eelmise aasta alguses. Käive oli 61,6 miljonit, võrreldes 78,5 miljoni dollariga eelmisel aastal.

Hugh Hefneri tütar Christie Hefner lahkus jaanuaris tegevjuhi kohalt ja ühtlasi ka juhatusest, lõigates läbi sidemed Playboyga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles