Programm Eesti Maitsed valis umbes 1300 söögikohast taas välja 50 parimat. Nimekiri avaldatakse tähestikulises järjekorras, edetabeli koostavad asjatundjad sügisel.
Vaata, millised on Eesti parimad söögikohad
Tänavuse 50 parima seast leiab nii viimase kolme aasta võitja, Pädaste restorani Alexanderi kui ka mulluse tippkümne: Tchaikovsky, OKO, Chedi, Põhjaka, Leib, Moon, Neh, Bordoo ning Ribe.
«Tippude nimistusse on tänavu tagasi tulnud neli tugevat tegijat, kuid lisandus ka kaheksa täiesti uut söögikohta. Mõned nendest - näiteks Salt, Sesoon ja Kolm Sibulat - on vaid vähe aega avatud olnud, kuid on kohe ära teeninud nii suure poolehoiu, et vabade laudade leidmine on üsna keeruline,» rääkis programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson. Kõik neli tabelisse tagasi pääsenud restorani ja kaheksa uustulnukat esindavad klassikalist kööki.
Praegu on nimekiri avaldatud tähestikulises järjekorras, sügisel koostavad edetabeli restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui ka välismaalt.
50 parima Eesti söögikoha nimistu
Aed
Alexander
Ammende
Antonius
Bocca
Bordoo
Chedi
Cru
Dominic
Egoist
F-hoone
Gianni
Gloria
GOSPA
Horisont
Kaheksa Jalga
Kolm Sibulat
La Bottega
La Dolce Vita
Leib
Lucca
Mahedik
Meat Market
MEKK
MerMer
Moon
Neh
Neikid
Nero
OKO
Platz
Põhjaka
Polpo
Pühajärve
Ribe
Rucola
Salt
Senso
Sesoon
Sfäär
Spirit
Supelsaksad
Tammuri
Tchaikovsky
Till&Kummel
Truffe
Vihula
Werner
Wicca
Ö