Microsoft on kuue kuuga müünud 100 miljonit Windows 8 litsentsi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8-ga varustatud tahvelarvuti.
Windows 8-ga varustatud tahvelarvuti. Foto: SCANPIX

Microsoft teatas, et alates eelmise aasta oktoobri lõpust on müüdud 100 miljonit Windows 8 operatsioonisüsteemi litsentsi, mis märgib sarnast müügitempot eelmise versiooni Windows 7-ga, kirjutab Reuters.

Windows 8  on esimene Microsofti operatsioonisüsteem, mis on loodud puutetundlikke ekraane silmas pidades, kuid tahvelarvutite turul ei ole platvorm siiani suutnud Google´i  Androidile ja Apple´i iOSile konkurentsi pakkuda.

«Kas see on täiuslik? Ei. Kas leidub asju, mida peaksime muutma? Absoluutselt. Me võtame muudatusi väga tõsiselt ning viime need läbi nii kiiresti, kui saame,» ütles Microsofti Windowsi üksuse kaasjuht Tami Reller eelmisel nädalal ettevõtte peakorteris Redmondis esinedes.

Microsoft plaanib Windows 8 hetkel koodnime Windows Blue all tuntud uuendust hakata pakkuma enne käesoleva aasta lõppu, täpsemad andmed selle kohta avalikustatakse Relleri sõnul lähinädalatel.

Kuigi Microsoft on alates 26. oktoobrist müünud 100 miljonit Windows 8 litsentsi, mis ühtib kolme aasta taguste Windows 7 müüginumbritega, tundub Reutersi analüütikutele vähe tõenäoline, et huvi uusima tarkvaraplatvormi vastu oleks ajas sama progresseeruv, nagu eelkäija puhul, mille litsentse müüdi esimese aastaga kokku 240 miljonit.

Viimati avalikustas Microsoft Windows 8 müüginumbrid jaanuari alguses, siis oli operatsioonisüsteemi litsentse müüdud 60 miljonit, mis tähendab, et viimase nelja kuuga müüdi Windows 8 tempoga vaid 10 miljonit litsentsi kuus, mis jääb Windows 7 kunagisele müügitempole tunduvalt alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles