Vinüülplaadid teevad comeback'i

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaadid koguvad taas populaarsust.
Vinüülplaadid koguvad taas populaarsust. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Soome plaadipoed väidavad, et vinüülplaatide populaarsus on muusikasõprade seas üle aastate taas tõusmas, huvilisi on noortest hipsteritest kuni pensionärideni.

Soomes müüdi tänavu esimeses kvartalis kauamängivaid vinüülplaate 68 protsenti rohkem kui möödunud aastal, samal ajal kukkus aga laserplaatide müük 41 protsenti, kirjutab Yle.

Kuigi vinüülplaadi huviliste arv üha kasvab, on see siiski jätkuvalt nišikaup. Soomes müüdi vinüülplaate jaanuarist märtsini ümmarguselt 16 000. Bestselleriteks osutusid David Bowie, Soome lootustandev punkbänd Pää Kii ning lauljad ja laulukirjutajad J. Karjalainen ja Anssi Kela.

Yle teatel tõusis vinüülplaatide müük esimeses kvartalis ülemaailmselt, nii suur huvi nende vastu oli viimati 1997. aastal.

Jaanuaris teatas rahvusvaheline fonogrammitootjate ühing (IFPI), et 2012. aastal kasvas ülemaailmne muusikamüük esimest korda alates 1999. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles