Kas ööklubi on kohustatud ID-kaardi puudumisel piletiraha tagasi maksma?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möll ööklubis.
Möll ööklubis. Foto: SCANPIX

Kui pileti ostmine toimub ööklubis enne piletikontrolli ning klient hiljem avastab, et tal ei ole ID-kaarti kaasas, siis peaks olema klubi kohustatud kliendile piletiraha tagasi maksma.

Internetifoorumites arutletakse selle üle, kas ööklubi peaks piletiraha tagasi maksma, kui klient on ID-kaardi koju jätnud või seda pole kaasas muul põhjusel. Lisaks kirjeldatatakse oma kogemusi erinevates ööklubides, kus on keeldutud piletiraha tagasi maksmast.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski sõnul on tarbijal sellisel juhul õigus raha tagasi saada. «Raha tagasi maksmata jätmine ei ole kindlasti korrektne,» ütles Turektski.

Üheks selliseks klubiks, kus piletiostmine toimub enne turvakontrolli, on Club Atlantis. Selle loovjuht Maria Vous ütles, et Atlantises asub piletikassa kahe ukse vahel ning turvamees kontrollib dokumenti alles teisel uksel. «See on nii sellepärast, et kliendid kogu järjekorra pikkuses õues ootama ei peaks, vaid saaksid osa järjekorrast juba soojas ruumis piletikassa ees oodata,» selgitas Vous.

Ta lisas, et piletiostmine toimub enne turvakontrolli enamikes klubides ning vastupidine on pigem erand, mille võib olla tinginud sissepääsu taoline liigendus, et turvamehel on võimalus dokumenti kontrollida enne piletiostu sooritamist.

«Seaduse järgi peaks isikut tõendava dokumendi kaasaskandmine kohustuslik olema ning seetõttu ei näe me põhjust, miks dokumendikontroll ei võiks toimuda pärast piletiostmist,» märkis ta.

Dokumendi puudumisel piletiraha mittetagastamisest teavitab kliente ka piletikassa kohal olev sissekorra eeskiri.

«Sellest hoolimata oleme üldjuhul alati dokumendi puudumisel piletiraha tagastanud – tavaliselt ei õnnestu see ainult siis, kui klient valedokumendi kasutamise või alaealisena klubisse sissehiilimisel vahelejäämise hirmus klubist ilma pretensioone esitamata pageb,» lisas Vous. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles