USA vähendab üle kuue aasta esmakordselt riigivõlga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

USA rahandusministeerium teatas, et teises kvartalis plaanitakse riigivõlga tagasi maksta. See on kuue aasta jooksul esimene kord võlga vähendada, alates 2007. aastast on riigi võlakoorem pidevalt suurenenud, kirjutab The Wall Street Journal.

USA rahandusministeeriumi teatel peaks tagasi makstama 35 miljardit dollarit. Veel veebruaris oli rahandusministeerium arvamusel, et juurde tuleb laenata 203 miljardit dollarit

Majandusleht  täpsustab, et teises kvartalis riigi rahandusseis traditsiooniliselt paraneb tänu maksulaekumistele. Vaatamata sellele suurenes mullu teises kvartalis USA riigivõlg 172 miljardi dollari võrra. Tänavu õnnestub võimudel osa riigivõlast tänu maksude kergitamisele kustutada.

Kolmandas kvartalis plaanib rahandusministeerium võlakirjaturult laenata 223 miljardit dollarit.

Aprilli lõpu seisuga on USA riigivõlg 16,718 triljonit dollarit. USA Kongressi eelarvekomitee prognoosib, et 30. septembriga lõppeva finantsaasta kokkuvõttes väheneb eelarvepuudujääk 845 miljardi dollarini. Aasta varem ületas puudujääk triljoni dollari piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles