Tallinna lähedal võib suvekodu eest küsida 15 000 krooni kuus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäevane suvekodu: 
saareninale kerkinud mugava hoone juures on kasutatud üksnes õilsaid materjale.
Tänapäevane suvekodu: saareninale kerkinud mugava hoone juures on kasutatud üksnes õilsaid materjale. Foto: Jussi Tainen

Tallinna lähiümbruses on üürijad valmis mereäärse suvila või maamaja eest maksma kuni 15 000 krooni kuus, kirjutab Arco Vara vanemmaakler Maia Daljajev.


Daljajevi sõnade kohaselt tuntakse Tallinna ümbruses huvi eelkõige suvilate ja maamajade vastu, mis asuvad jalutuskäigu kaugusel merest ning kus oleks kõik eluks vajalik olemas: vesi, elekter, mööbel. Tallinna lähiümbruses ollakse valmis maksma kirjeldatud suvila või maamaja eest 10 000-15 000 krooni kuus.

Teistes tuntud suvituspiirkondades nagu Haapsalus ja Pärnus on huvi väiksem. Arco Vara Haapsalu maakleri Kerli Nilpi sõnul huvitutakse sealses piirkonnas suvekorteritest ning maksma ollakse nõus väga heas seisukorras ja vanalinnas asuva korteri eest 5 000 krooni, lisanduvad kommunaalmaksed, ning teistes piirkondades kahe- ja kolmetoaliste suvekorterite eest ca 2500-3000 krooni kuus.

Arco Vara Pärnu büroo juhataja Toomas Õun leiab, et Pärnus on huvi suvilate üürimise vastu enneolematult madal, otsitakse enamasti ainult suvekortereid ning eeskätt Pärnu rannarajooni. Suvekorterite eest ollakse nõus tasuma vähem kui varasematel aastatel. Hinnad sõltuvad asukohast ja seisukorrast: 2500 - 10000 krooni kuus, 20 000 krooni kõik kolm suvekuud ning ööpäev 300-600 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles