Lugeja küsib: miks on Elioni nutiTV saateinfo poolik?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni nutiTV videolaenutus.
Elioni nutiTV videolaenutus. Foto: Elion

«Miks on juba pikemat aega Elioni nutiTV kollase nupu all peituv saateinfo filmide ja sarjade tutvustustes kirjavigadest kubisev kiiruga kokku pandud filmi ümberjutustus, kuid samal ajal puudub korrektne viide filmi valmistajamaale, valmimisajale, tootjafirmale, lavastajale ja osatäitjatele?» soovis Tarbija24 lugeja teada.

«Näiteks hiljuti TTV-s jooksnud «Libahundi» puhul ei olnud Elioni digiTV saateinfos filmi kohta mitte ühtki viidet ei tootja ega valmimisaja kohta. Mina tean, millal see film välja tuli, kuid võib-olla noorem põlvkond ei mäleta seda. Sama kehtib ka kõigi teiste Elioni poolt nutiTV lühitutvustuses «seletatud» välismaa filmide kohta,» kirjutas lugeja, kelle sõnul oleks põhjalik filmitutvustus elementaarne, viisakas ja aus nii filmitootjate kui ka vaatajate suhtes. «See peaks olema lihtsasti teostatav ning tooks kindlasti teenusepakkujale rohkem kasu kui kahju,» märkis lugeja.

Vastab Elioni avalike suhete juht Annelis Rum.

Elioni nutiTV kollase nupu all peituva saateinfo saadavad meile telekanalid. Konkreetse küsimuse puhul on TTV ise otsustanud, mismoodi näidatavat saadet kirjeldada. Sama põhimõte kehtib kõikide teenusepakkujate puhul, kelle TV-teenus võimaldab kuvada saateinfot – see tuleb telekanalite toimetustest. Elionis ühtegi saateinfot ega kava omalt poolt ei muudeta ega toimetata.

Elioni toimetajad koostavad filmide kirjeldusi ise ainult nutiTV videolaenutuse filmidele. Soovime väga pakkuda kvaliteetset saateinfot, kuid sõltume hetkel kanalite pakutavatest kirjeldustest.

Vastab Tallinna TV juhatuse liige Mart Ummelas.

Reeglina on meil filmide kohta infot piisavalt, sest tutvustuse mahule on olemas teatavad piirid. Kahjuks «Libahundi» filmi tutvustuse puhul tõepoolest puudus filmi valmimise aastaarv, mis oli kahtlemata viga. Loodetavasti ei seganud see elamuse saamist sellest Eesti kirjandusklassika ekraniseeringute kullavarasse kuuluvast filmist.

Kirjavigade esinemine on tingitud sellest, et filmidega kaasas olevad tutvustused sisaldavad sageli vigu, mida püüame jõudu mööda parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles