Bangladeshi varinguvabriku omanik arreteeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arreteeritud vabrikuomanik 
Sohel Rana
Arreteeritud vabrikuomanik Sohel Rana Foto: SCANPIX

Bangladeshis kokkuvarisenud riidevabriku omanik leiti eile üles ning arreteeriti katsel lahkuda riigist ja siseneda Indiasse.

Politsei vahistas Rana Plaza vabrikukompleksi omaniku Sohel Rana Bangladeshi ja India piiril.
Valitsuse sõnutsi otsiti Ranat intensiivselt üle kogu riigi. Mees toimetati helikopteriga pealinna Dhakasse. Kohalikus televisioonis näidatud kaadrite järgi otsustades oli Rana segaduses, välimuselt korratu ja sassis.

Rana oli kadunud pärast seda, kui ta vabanes haiglast, olles päästetud omaenda vabriku rusudest.
Arreteeritud on ka isikud, kes aitasid tal põgeneda.
Kinnitatud surmajuhtumite arv varingus on nädalavahetusega kasvanud, lähenedes 400 piirile.Eile hakati hoone rusude eemaldamiseks esmakordselt kasutama kraanasid.

Lääne brändide nagu Mango, Primarki ja Joe Freshi jaoks rõivaid tarninud vabrikuhoone töölistest on kadunud ligikaudu 900 inimest ning Bangladeshis kardetakse, et hukkunute arv kasvab.

Eilne areteerimine tõstatab küsimusi Bangladeshi poliitilise aparaadi ja riidetööstuse vaheliste sidemete kohta. Rana, vähemalt nelja riidevabikut majutanud 9-korruselise hoone omanik, on ühtlasi valitsuspartei kohaliku noorteühenduse juht.

Samal ajal kasvab rahvusvaheline surve parandada Bangladeshi 3,6 miljoni õmbleja töötingimusi, kelle palgad on ühed madalamatest kogu maailmas.

Copyright The Financial Times Limited 2013
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles