Deutsche Telekomi nuhkimisskandaal muutub räpasemaks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Telekomi logo
Deutsche Telekomi logo Foto: Caro / Scanpix

Saksa suurima teleoperaatorfirma Deutsche Telekomi laialdasest nuhkimisskandaalist kerkib esile räpaseid üksikasju, kirjutab majandusleht Handelsblatt.


Nimelt tundis firma lisaks telefonikõnedele ja pangakontodele huvi vabadele töökohtadele kandideerivate inimeste intiimelu vastu, vahendas

AFP

.

Avalikkuse ette jõudnud dokumentides kirjeldatakse Horvaatia tütarettevõtte juhtkonda kandideerinud naist kui «väga kogenud ja rikkaliku kujutlusvõimega seksipartnerit», kes «eelistab vanemaid mehi».

Saksa luuretennistuse BND koostatud raportis kirjeldatakse ühte kandidaati «joodikuna» ja teist «pahelise rotina».

Handelsblatt tsiteerib varem Deutsche Telekomi heaks töötanud nimetut «julgeolekukonsultanti», kelle sõnul Horvaatiasse, Makedooniasse, Sloveeniasse ja Ungarisse kandideerinud inimeste kohta koostati kümneid selliseid raporteid.

Deutsche Telekom on seni tunnistanud juhtivtöötajate telefonikõnede järele nuhkimist, et selgitada välja, kes lekitas meediale aastatel 2005-2006 siseinfot.

Eelmisel nädalalõpul sai teatavaks, et kontsern uuris 2006. aastal enam kui 100 000 töötaja pangakontosid.

DT kinnitusel pole töötajate eraelu järel nuhkimine igapäevane käitumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles