Shelli aktsionärid hakkasid mässama tippjuhtide boonuste vastu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shelli juhatuse liikmed aktsionäride üldkoosolekul Haagis.
Shelli juhatuse liikmed aktsionäride üldkoosolekul Haagis. Foto: AFP / Scanpix

Briti- Hollandi kütusefirma Shell aktsionäride üldkoosolek lükkas tagasi plaani firmajuhtide palkade maksmise osas, pidades seda liiga heldeks.


Üheaegselt Haagis ja Londonis toimunud koosolekutel oli 59,42 protsenti töötasukomitee raportis olnud ettepaneku vastu ja 40,58 protsenti poolt, rääkis AFP-le Shelli pressiesindaja Rainer Winzenried.

Shelli suuraktsionäride hinnangul ei ole tegevjuhid ära teeninud lisatasusid aastate 2006-2008 eest, kuna Shelli majandustulemused ei küündinud loodetud tasemele.

Shelli juhatuse esimehe Jorma Ollila sõnul suhtub juhtkond aktsionäride seisukohta väga tõsiselt ja kaalub selle tähendust.

Tegelikkuses lisatasusid vastustav hääletus mingeid kohustusi ei sea.

Ollila kinnitusel kavatseb Shelli juhatus kohtuda suuraktsionäridega varasemast kiirema ajagraafiku järgi.

Aktsionärid oli Shelli juhtide lisatasude vastu ka eelmisel aastal toimunud üldkoosolekul, vahendas Financial Times.

Vaatamata kasumi vähenemisele eelmisel aastal maksti peadirektor Jeroen van der Veerile 2008. aastal palga, lisatasude ja pensioniga kokku 10,32 miljonit eurot. Tema põhipalk suurenes 2007. aastaga võrreldes 8 protsenti, kogu sissetulek aga 58 protsenti.

Van der Veer lahkub peadirektori kohalt selle aasta juunis.

Preemiate maksmise otsustab tegelikult nõukogu.

Shell teatas aprillis, et esimese kvartali puhaskasum kukkus 62 protsenti naftahindade languse tõttu globaalses majanduskriisis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles