Räämas majaümbrus võib korteri hinda langetada

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad head Visu suusad pole Läänemere tee 19 hekki sattunud juhuslikult, vaid pandud takistuseks murutallajatele, kes otseteed kasutavad.
Vanad head Visu suusad pole Läänemere tee 19 hekki sattunud juhuslikult, vaid pandud takistuseks murutallajatele, kes otseteed kasutavad. Foto: Küllike Rooväli

Haljastamata hooviga või kidurate taimedega kortermajas võib olla raskem korterit müüa. Samas ei suurenda hea haljastus kinnisvara väärtust märkimisväärselt.

«Korteri hinna, suuruse, korruse ja seisukorra kõrval mängib kortermaja haljastus tagasihoidlikku rolli. Haljastuse olemasolu küll eeldatakse, selle puudumist märgatakse, aga seda ei väärtustata,» rääkis kinnisvaramaaklerite koja juhatuse liige Ingmar Saksing.

Mehe sõnul on korras majahoov eelkõige ühe kitsa ringi hobi ning üldiselt siiski haljastust vajalikuks ei peeta.

«Tihtipeale ei nähta ka uute ja esinduslike korterelamute juures haljastuses pildiraami arhitektuurile kui teosele,» ütles Saksing. «Samas ei moodusta tervikliku haljastuseta korterelamu ka terviklikku elukeskkonda. Nii tulebki loota korteriühistu liikmete aianduspisikule ja soovile koduümbruse eest hoolt kanda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles