Bussifirma skeemitas linnarahva rahaga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaliini buss.
Linnaliini buss. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

OÜ Ekspress Auto L kasutas Kohtla-Järve eelarvest doteeritavat 29. liini bussi ka tellimusvedudeks, millega rikkus linnaga sõlmitud lepingut. Ent peagi tühistas linnavalitsus oma ettekirjutuse.

Kohtla-Järve ühissõidukites korraldatud sõitjatevoo uuringu käigus, kus kontrolliti ka sõidu eest maksmist, avastati 29. liini bussist mõned 30sendiste piletitega sõitjad, kirjutab Põhjarannik. Sellist hinda pole Kohtla-Järve linnavolikogu kellelegi kehtestanud. Tuli ka välja, et odavate piletitega sõitjad toimetatakse vanalinna lõpp-peatusest kaugemale – Nitroferdi väravasse.

Selgus, et Ekspress Auto L oli sõlminud lepingu Nitroferdiga, kes tellis firmalt lisareisi, et Jõhvis ja Kohtla-Järve Ahtme linnaosas elavaid tehase töötajaid sõidutataks pääslani ning pärast vahetust sealtsamast koju tagasi. Nitroferdist kinnitati Põhjarannikule, et ettevõte maksab selle eest otse Ekspress Auto L-ile.

Kaks ühes

Selle tellimusveo jaoks otsustas firma Ekspress Auto L kasutada 29. liini bussi, sest nii ei tekkinud vajadust eraldi bussi ja juhi järele ning jäid ära lisakulud.

Tänavu jaanuaris saatis linnavalitsus Ekspress Auto L-ile ettekirjutuse, milles nõudis tellimusvedude lõpetamist. Märtsi lõpus tunnistati ettekirjutus kehtetuks otsusega, millele oli alla kirjutanud Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov. Aselinnapea ja transpordiküsimustega tegelev spetsialist seati lihtsalt fakti ette, kuna sel ajal, kui linnapea ettekirjutuse tühistas, olid nad puhkusel.

«Ekspress Auto L-i juht Anatoli Listov andis kirjalikud selgitused, mille kohaselt kasutab ta 29. liini bussi vanalinna lõpp-peatuseni kui avalikku liini, tellimusvedu on ainult vanalinnast Nitroferdini,» vastas Jevgeni Solovjov küsimusele, mispärast tühistati ettekirjutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles