Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

USAs võib uksed avada esimene hobuselihatootja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Gert D. Hankewitz
Copy
Hobuseliha.
Hobuseliha. Foto: SCANPIX

New Mexicos asuv lihatootja võib varsti saada loa inimestele mõeldud hobusliha pakkumiseks. Kui see õnnestub, on see esimine taoline tööstus pärast 2007. aastat.

Hobuseliha tootmine lõpetati USAs 2007. aastal pärast seda, kui Kongress keelas raha kasutamise hobuseliha inspekteerimiseks. See keeld tühistati 2011. aastal. Sama aasta detsembris esitas loa hobuseliha toota Valley Meat Company, mis on siiani oodanud luba tootmise alustamiseks, kirjutab New York Times.

Nüüd näib, et asjad on hakanud ettevõtte kasuks liikuma, kuna riigi põllumajandusministeerium soovitab ettevõtte avalduse arvesse võtta ning seal esialgne inspektsioon läbi viia.

Samas on tehase avamise vastu kohalikud hobuste kaitsmisega tegelevad rühmitused.

Märksõnad

Tagasi üles