LHV annab ärilaenu usaldusväärsetele isikutele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu ja nõukogu esimees Rain Lõhmus tänasel esitlusel.
LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu ja nõukogu esimees Rain Lõhmus tänasel esitlusel. Foto: Mihkel Maripuu

LHV Pank annab ainult ärilaene suuruses 2-20 miljonit krooni tähtajaga üks kuni kaks aastat, esimesed laenutaotlused on juba positiivse otsuse saanud.


LHV nõukogu esimehe Rain Lõhmuse sõnul on laenu andmisel äriplaanist olulisem taotleja isik ja tema taust.

Mis hoiustesse puutub, siis pakub LHV Pank krooni kolmekuise hoiuse puhul intressiks 5,3 ja euro puhul 1,7 protsenti. Laenuportfelli osatähtsus bilansis on 23 protsenti (teistes pankades 78 protsenti) ja kapitali adekvaatsus 50 protsenti (Eestis keskmiselt 25 protsenti). Kõik hoiused on tagatud tagatispandiga.

Lõhmuse sõnul läheb praegu panganduses liiga palju otsustusõigust Eestist välja ja see tähendab enamasti piirdumist traditsiooniliste lahendustega.

Järgmisel kahel aastal on Eesti panganduses näha ainult numbrite halvenemist, leidis Lõhmus. Ta kritiseeris ka valitsuse otsust peatada maksed pensioni II sambasse, sest lisaks usalduse hävitamisele vähendas see ka võimalust investeerida Eesti majandusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles