Venemaa seob riigifirmade palgad töötulemustega

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev.
Vene peaminister Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaa riigifirmade töötajate palgad ning samuti juhtidele vallandamisel makstavad lahkumiskompensatsioonid  ehk nn kuldsed langevarjud peavad olema reaalsete töötulemustega, kinnitas riigi peaminister Dmitri Medvedev riigiduumas küsimustele vastates.

Medvedev märkis, et vastavat ettepanekut valmistatakse valitsuses ette, vahendab lenta.ru.

Medvedev toonitas, et võimud ei pea mitte võitlema kõrgete tuludega, vaid peavad püüdlema selle poole, et kõigi kodanike tulud suureneksid. Ta tuletas meelde, et ka kriisi ajal ei kärbitud tippjuhtide tasu, et mitte nende motivatsiooni kahandada.

Duumasaadike küsimus riigifirma juhtide lahkumiskompensatsioonist oli ajendatud märtsis Rostelekomi vallandatud juhile Aleksandr Provotorovile makstavast kompensatsioonist, mis ajalehe Kommersant andmetel on 280 miljoni rubla. Sellest 200 miljonit on «kuldne langevari» ja ülejäänud osa aastapreemia. Ametlikku infot Provotorovi lahkumiskompensatsiooni suuruse kohta ei ole.

Mõned päevad pärast Provotorovi vallandamise teadet tegi Venemaa president Vladimir Putin ettepaneku tippjuhtide lahkumiskompensatsioonile piirangute seadmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles