Uute büroohoonete üürihinnad langesid vanadest odavamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tuntumaid büroohooneid, mis kuulub endisele Merko Grupile, uue nimega Riveritole, on Delta Plaza.
Üks tuntumaid büroohooneid, mis kuulub endisele Merko Grupile, uue nimega Riveritole, on Delta Plaza. Foto: Liis Treimann

Uutes büroohoonetes on hinnatase langenud kohati madalamalegi vanadest, ametlikud üürihinnad algavad juba sajast kroonist ruutmeetri kohta.


Enamiku ärihoonete puhul on rendihinnad aasta jooksul langenud 30-40 protsenti, kuid uute büroohoonete puhul ulatub hinnalangus isegi 50 protsendini, tõdeb 1Partner Kinnisvara turuanalüüs.

Kui aasta tagasi oli pakkumiste keskmine hinnatase Tallinnas umbes 170-200 krooni ruutmeetri kohta, siis praeguseks on see langenud 110-150 kroonini. Kuid 1Partneri kinnitusel tehakse arendajale olulistele rentnikele, nagu toitlustusasutus või ankurrentnik, väga arvestatavaid allahindlusi.

Vakantsused on aga suurenenud just vanemates büroohoonetes, kuna seal on alustavate ettevõtete osakaal suurem. Neist on aga paljud majandussurutise tõttu tegevuse lõpetanud, elujõulisemad vaatavad aga madala hinnataseme tõttu pigem uute büroopindade poole.

Kinnisvarafirma hinnangul ei ole majandustsükli põhi veel käes ja seetõttu võib eeldada ka vakantsete äripindade arvu kasvamist ning hinnasurve jätkumist.

«Majaomanikud ja arendajad on sunnitud leppima üürnike tehtavate üliodavate pakkumistega,» nendib turuülevaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles