Rohelise elektri tootjad teevad oma klubi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli tehnikamaja katusele paigaldatud väikese päikesepaneeli abil töötab miniatuurne valgustuslahendus hästi aasta läbi. Doktorant Priit Pikk.
Maaülikooli tehnikamaja katusele paigaldatud väikese päikesepaneeli abil töötab miniatuurne valgustuslahendus hästi aasta läbi. Doktorant Priit Pikk. Foto: Sille Annuk

Umbes 20 rohelise elektri tootjat või selle tootmisviisi toetajat asutavad kolmapäeval oma klubi, teatas taastuvenergia koja juht Rene Tammist.

«Aastatel 2007 –2013 on Eesti kõige vähem Euroopa Liidu vahendeid taastuvenergiasse suunanud EL liikmesriik. Meile teadaolevalt ei plaani Eesti riik ka perioodil 2014–2020 suunata sentigi eurorahadest taastuvenergia väiketootmise toetamiseks,» kommenteeris Tammist.

Klubi koondabki peamiselt väiketootjaid, kel päikesepaneel või tuulik.

«Väiketuulikute või päikesepaneelide kasutuselevõtmine on lisaks energiasäästumeetmetele paljudele majapidamistele parimaks viisiks hüppeliselt kasvanud kodukulud kontrolli alla saada. Samuti on eurorahade kasutamine hea võimalus vähendada tarbija elektriarvet,» lisas Tammist.

Taastuvenergia toetajate klubi hakkab koondama eraisikuid, kellel on huvi taastuvenergia edendamise vastu. Klubi võimaldab info ja kogemuste jagamist väiketootmisseadmete soetamisel ja paigaldamisel ning kontaktide loomist inimestega, kes tegelevad taastuvenergia edendamisega. Samuti tekib klubi näol võimalus koordineeritult taastuvenergia teemadel kaasa rääkida. Avaüritusel valitakse ka klubi eestvedajad ning pannakse paika lähikuude tegevused.

Taastuvenergia toetajate klubi asutamisüritus leiab aset kolmapäeval, 17. aprillil kell 12 Tallinna Ülikooli Mare hoones ruumis M-649.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles